Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats

Ets a:

Cristina Garmendia Mendizábal

Cristina Garmendia

Cristina Garmendia

Ministra de Ciència i Innovació

Va néixer a Sant Sebastià (Guipúscoa) el 21 de febrer de 1962.

Llicenciada en Ciències Biològiques en l"especialitat de Genètica, va cursar el doctorat en Biologia Molecular al laboratori de la doctora Margarita Salas, en el Centre de Biologia Molecular Severo Ochoa (CBMSO), i va obtenir la qualificació cum laude. També va rebre el premi extraordinari per la seva tesi, Interacciones funcionales entre la polimerasa y la proteína terminal del bacteriógrafo ø29. Va completar la formació acadèmica amb el Master of Business Administration Executive (MBA) a l"IESE Business School de la Universitat de Navarra.

La seva trajectòria professional comença l"any 1990, com a vicepresidenta executiva i directora financera del grup Amasúa, SA. L"any 2001 desenvolupa un model empresarial amb molt d"èxit, que dóna origen a un grup biotecnològic que coneixem com a grup Genetrix, integrat per nou empreses (Cellerix, SA; Biotherapix Molecular Medicines, SLU; Coretherapix, SL; Fénix Biotech, SL; Sensia, SL; Biobide, SL; Alma Bioinformatics, SL; Imbiosis, SL, i X-Pol) i la Fundació Inbiomed.

Ha destacat també en l"àmbit institucional com a presidenta de l"Associació d"Empreses Biotecnològiques (ASEBIO), membre del Comitè Assessor del Parc Científic de Madrid, membre del Comitè Científic Assessor del Banc de Sang i Teixits de Barcelona, membre de la Junta Directiva de la Confederació Espanyola d"Organitzacions Empresarials (CEOE), membre de l"Observatori per a la Ciència i la Tecnologia (OYCT) de l"Oficina Econòmica del President, membre del Consell Empresarial Genoma España i membre del Comitè Assessor Científic Extern de l"Institut Aragonès de Ciències de la Salut, entre d"altres.

La seva tasca ha estat reconeguda amb el Premi de la Comunitat de Madrid a Sensia com la Millor Spin-Off Plataformes Tecnològiques Biosensores, el Premi d"Innovació a Cellerix, el Premi Fermín de la Sierra d"EOI-Escuela de Negocios, el Premi Mi Cartera de Inversión a la Millor Obra d"Educació i Investigació (Inbiomed), el Premi Actualidad Económica y Expansión a la Iniciativa Empresarial, el Premi Tambor de Oro de la Ciutat de Sant Sebastià i el Màster d"Or que atorga el Forum Alta Dirección.

COMPARTEIX AQUEST CONTINGUT

Si usted no puede visualizar este contenido, puede hacerlo a través de Facebook

Síguenos en ...

© 2019 Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats