NextGeneration EU – El Mecanisme de Recuperació i Resiliència per a finançar el pla

NextGeneration EU – Mecanismo de Recuperación y Resiliencia para financiar el Plan

El Consell Europeu va aprovar, el 21 de juny de 2020, la creació del programa NextGenerationEU, l’instrument d’estímul econòmic més important mai finançat per la Unió Europea, en resposta a la crisi sense precedents causada pel coronavirus.

NextGenerationEU té per objectiu respondre de manera conjunta i coordinada a una de les pitjors crisis socials i econòmiques de la nostra història i contribuir a reparar els danys causats per la pandèmia. Amb estos fons, l’Europa posterior a la COVID-19 ha de ser més ecològica, més digital i més resilient als canvis i reptes del futur.

En el marc de la iniciativa NextGenerationEU es creen dos nous recursos financers:

El Mecanisme de Recuperació i Resiliència

Ajuda la Recuperació per a la Cohesió i els Territoris d’Europa (REACT-UE)

El Mecanisme de Recuperació i Resiliència és un nou fons de gestió directa de la CE. Els seus recursos són subvencions i préstecs i cada estat membre elabora el seu pla de recuperació per a programar-los.

El passat 30 d’abril de 2021 el Govern d’Espanya va presentar el seu Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, que preveu 69.500 milions d’euros en subvencions i que el 16 de juny ha sigut avaluat positivament per la Comissió Europea.

El pla espanyol s’estructura en deu polítiques palanca (entre les quals hi ha la sisena política palanca, “Pacte per la ciència i la innovació i reforç del Sistema Nacional de Salut”), les quals es concreten en 30 components. El Ministeri de Ciència i Innovació és responsable del Component 17 “Reforma institucional i enfortiment de les capacitats del sistema nacional de ciència, tecnologia i innovació”, amb una assignació de més de 3.400 milions d’euros procedents del Mecanisme de Recuperació i Resiliència.

icono-contacto.svg

Subdirección General de Fondos Europeos para la Investigación y la Innovación

P.º de la Castellana 162. 28046 Madrid

916 038 190

fondoseuropeos@ciencia.gob.es

Seleccioneu el tipus d’error que voleu informar

  • Si heu detectat que un dels enllaços no porta a cap pàgina...

  • Si heu detectat un error d’URL en un enllaç...

  • Si heu detectat un error en el contingut...

  • Si heu detectat que el contingut no es mostra...

  • Si la informació no us ha estat d’utilitat...