Inversió 3. Nova generació de convocatòries per a projectes d’investigació i compra pública precomercial

Nueva generación de convocatorias para proyectos de investigación y compra pública pre comercial

Esta és la principal inversió del pla dirigida al nucli del Sistema Espanyol de Ciència, Tecnologia i Innovació (SECTI): l’activitat investigadora. La inversió recull una nova generació de convocatòries públiques d’ajudes i subvencions orientades a la reforma del SECTI, al reforç de la transferència de coneixement i de la col·laboració publicoprivada.

Amb esta inversió es pretén generar una oferta intensa de projectes d’investigació per als grups espanyols d’I+D+I i perquè estos col·laboren amb empreses.

Esta inversió, de més de 1.000 milions d’euros, mobilitzarà la comunitat d’investigació i innovació a Espanya per a:

 • intensificar la seua activitat d’investigació i innovació;
 • potenciar la transferència a la societat dels resultats de la investigació, amb èmfasi en la col·laboració amb empreses;
 • focalitzar les activitats en línies estratègiques, com la transició verda i digital;
 • incrementar la presència de grups d’investigació espanyols en les convocatòries competitives internacionals.

Les convocatòries previstes són les següents:

 • Una nova convocatòria de projectes de prova de concepte: per a finançar projectes que permeten accelerar la transformació d’idees, coneixements o resultats científics en productes, béns, aplicacions o beneficis per a l’economia, la societat, la cultura, les polítiques públiques o els servicis. Les activitats estaran orientades a progressar en les primeres etapes del desplegament precompetitiu d’una idea i a facilitar la seua aplicació pràctica.
 • Una nova convocatòria de projectes interdisciplinaris en línies estratègiques que finançaran consorcis publicoprivats i les línies estratègiques d’actuació dels quals han sigut seleccionades partint de la seua contribució a la recuperació de la crisi, la competitivitat dels actors espanyols en el context internacional i la capacitat d’assolir una posició de lideratge internacional.
 • Una nova convocatòria de projectes d’investigació sobre la transició verda i digital: per a finançar projectes desenrotllats per investigadors del sector públic i per entitats privades investigadores sense ànim de lucre, que tindran per objectiu la implementació de la transició ecològica i digital.
 • Convocatòria de projectes de col·laboració publicoprivada, “Reptes Col·laboració”: es preveu reforçar esta convocatòria (que s’ha dut a terme altres anys) afegint recursos per a fomentar la col·laboració publicoprivada en el context de l’I+D+I.
 • Convocatòria de projectes de col·laboració internacional: Permetrà el finançament de grups d’investigació i innovació del SECTI que siguen part de projectes de programació conjunta transfronterera seleccionats per al seu finançament per les associacions d’Horitzó Europa i Horitzó 2020, com ara les ERA-Net cofund, les iniciatives creades conforme a l’article 187 i 185 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea (TFUE) i les associacions establides en el programa marc Horitzó Europa. Els fons del MRR inclosos en esta convocatòria serviran per a complementar el finançament donat per a l’execució d’activitats d’I+D+I en el context de totes estes associacions davall l'Horitzó Europa i/o Horitzó 2020.
 • Convocatòria de projectes d’I+D d’avantguarda orientada a reptes de la societat: Missions per a la Ciència i Innovació: grans iniciatives estratègiques d’investigació precompetitiva, realitzades per una agrupació d’empreses, amb participació rellevant d’organismes d’investigació, centres tecnològics i universitats que tinguen per objectiu contribuir al desenrotllament de missions temàtiques prèviament identificades.

D’altra banda, una de les ferramentes més poderoses per a impulsar la transferència de coneixement és la figura de la compra pública precomercial. La compra pública precomercial és una ferramenta per a fomentar la innovació des del sector públic, a través de la licitació de serveis d’I+D per al desenrotllament de tecnologia que puga servir per a la prestació futura de millors servicis públics. Són actuacions en àmbits en què les entitats espanyoles han demostrat capacitat per a avançar ràpidament a entorn real amb singularitats tecnològiques d’alt potencial (energia verda i la seua hibridació amb vectors energètics de futur i alta escalabilitat), i on les capacitats europees són clarament millorables i el coneixement publicoprivat espanyol presenta avanços rellevants (new space i el seu accés a l’espai, nous sistemes de tractament en medicina nuclear amb alta portabilitat, bateries biodegradables, sistemes submarins d’alta eficiència, etc.). La compra pública precomercial fomenta la transferència de coneixement generat en l’àmbit públic cap al sector privat.

L’objectiu establit en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència és finançar més de 3.000 projectes d’investigació.

icono-contacto

Subdirección General de Fondos Europeos para la Investigación y la Innovación

P.º de la Castellana 162. 28046 Madrid

916 038 190

fondoseuropeos@ciencia.gob.es

Seleccioneu el tipus d’error que voleu informar

 • Si heu detectat que un dels enllaços no porta a cap pàgina...

 • Si heu detectat un error d’URL en un enllaç...

 • Si heu detectat un error en el contingut...

 • Si heu detectat que el contingut no es mostra...

 • Si la informació no us ha estat d’utilitat...