Empresa Comuna Europea de Computació d'Alt Rendiment (Euro-HPC)

L'Empresa Comuna Europea de Computació d'Alt Rendiment (EuroHPC Joint Undertaking) és una iniciativa conjunta de la UE, països europeus i socis privats la missió dels quals és desenvolupar a Europa el major ecosistema de supercomputación d'alt rendiment a nivell mundial.

EuroHPC és des de 2018 una entitat legal amb capacitat de finançament. Se situa a Luxemburg. Permet a la UE i als 32 països participants coordinar els seus esforços i conjuminar recursos amb l'objectiu de desplegar a Europa supercomputadores exaescala capaços de realitzar més d'un trilió (1018) d'operacions per segon i desenvolupar tecnologies i aplicacions innovadores. EuroHPC busca proporcionar solucions informàtiques, millorant la cooperació en la investigació científica avançada, impulsant la competitivitat industrial i assegurant l'autonomia tecnològica i digital europea.

La infraestructura paneuropea tindrà en 2021 tres superordenadores pre-exaescala (1017 operacions/s), situats a Espanya (en el Centre Nacional de Supercomputación BSC-CNS), Itàlia i Finlàndia, i cinc superordenadores petaescala (1015 operacions/s) que es localitzaran a Bulgària, Eslovènia, Luxemburg, Portugal i República Txeca. La comunitat científica i industrial europea pot accedir als recursos oferits participant en les convocatòries competitives d'EuroHPC.

Seleccioneu el tipus d’error que voleu informar

  • Si heu detectat que un dels enllaços no porta a cap pàgina...

  • Si heu detectat un error d’URL en un enllaç...

  • Si heu detectat un error en el contingut...

  • Si heu detectat que el contingut no es mostra...

  • Si la informació no us ha estat d’utilitat...