International Iberian Nanotechnology Laboratory (INL)

El Laboratori Ibèric Internacional de Nanotecnologia (INL), inaugurat en 2009 a Portugal, és un organisme internacional de R+D+I creat per Espanya i Portugal. L'INL té com a objectiu actuar com a base per a la cooperació científica i tecnològica d'excel·lència entre els dos països promotors i altres països en el camp de les nanociencias i les nanotecnologies.

En 2006 es va firmar un conveni internacional entre Espanya i Portugal pel qual es constituïx el Laboratori Ibèric Internacional de Nanotecnologia i el seu estatut. El pressupost de construcció previst per a l'INL es va establir inicialment en 106 milions d'euros. L'INL compta amb finançament FEDER per a la construcció, a través del Programa de Cooperació Transfronterera Espanya-Portugal 2014-2020 (pròximament s'aprovarà 2021-2027), i per a l'equipament científic, a través del Programa Operacional Regional do Nord de Portugal (ON.2).

Les activitats de l'INL estan encaminades a garantir l'excel·lència investigadora a nivell internacional en els seus àmbits d'activitat. Els seus principals objectius són:

  • Crear comunitats científiques sòlides entre Espanya i Portugal en l'àmbit de les nanociencias i les nanotecnologies, en estreta cooperació amb altres laboratoris d'abast internacional a Europa, Amèrica i Agafava, amb especial atenció a l'espai europeu, Llatinoamèrica i Mediterrani.
  • Enfortir la infraestructura i capacitats tecnològiques de les institucions d'investigació i formació públic-privades dels Estats membres.
  • Contribuir de forma activa a la captació i retenció del talent a través de la seua formació i integració en les universitats, en les indústries i/o en altres centres d'investigació.
  • Crear un espai d'investigació amb una oferta d'actuació que permeta enfortir i optimitzar el valor afegit de la investigació científica d'excel·lència en els sectors industrials estratègics dels Estats membres.
  • Implantar models de transferència de tecnologia que generen economies d'escala en la captació de fons privats per a la investigació pública en el camp de la nanotecnologia en centres de la península Ibèrica i d'altres països que col·laboren amb l'INL.

Seleccioneu el tipus d’error que voleu informar

  • Si heu detectat que un dels enllaços no porta a cap pàgina...

  • Si heu detectat un error d’URL en un enllaç...

  • Si heu detectat un error en el contingut...

  • Si heu detectat que el contingut no es mostra...

  • Si la informació no us ha estat d’utilitat...