Xarxa Distribuïda d'Imatge Biomèdica (ReDIB)

Red Distribuida de Imagen Biomédica (ReDIB)

Esta ICTS distribuïda dona servici en el camp de la imatge molecular i funcional, així com en imatge avançada i d'alt rendiment.

La ReDIB consta de les següents infraestructures:

Plataforma d'Imatge Molecular i Funcional (CIC-biomaGUNE)

​​​​​​​Esta instal·lació es configura com partix integrant del Centre d'Investigació Cooperativa en Biomaterials biomaGUNE, obert oficialment en 2006 i localitzat a Sant Sebastià. Entre altres equips, la instal·lació compta amb un ciclotró capaç de produir una gran varietat d'isòtops emissors de positrons, un laboratori de radioquímica completament equipat amb mòduls automàtics de síntesis versàtils i equipament de control de qualitat d'última generació, un equip híbrid PET-CT (tomografia per emissió de positrons-tomografia computarizada), un equip híbrid SPECT-CT (tomografia per emissió de fotó únic-tomografia computarizada) amb discriminació energètica, dos càmeres per a imatge per ressonància magnètica nuclear (MRI) d'alt camp (11,7 i 7 Tesla), i un equip d'imatge per fluorescència. Les instal·lacions es completen amb un animalario dedicat a xicotets rosegadors.

Infraestructura d'Imatge Traslacional Avançada (TRIMA-CNIC)​​​​​​​

Les instal·lacions incloses en esta infraestructura estan localitzades en el Centre Nacional d'Investigacions Cardiovasculars Carlos III de Madrid i estan en funcionament al complet des de 2010. Estan organitzades en tres plataformes: imatge molecular i funcional, imatge avançada i imatge d'alt rendiment. La Unitat d'Imatge Molecular i Funcional dona servicis de microscòpia òptica i de fluorescència i desenvolupa noves aplicacions d'imatge que permeten aconseguir detalls moleculars també en mostres grans com a òrgans i organismes complets. Desenvolupen també aplicacions especials tals com a imatges d'àrees grans, seguiment de cèl·lules, reconeixement de formes, imatges multicolors i colocalización en 3D i 4D. La Unitat d'Imatge Avançada oferix tecnologies d'avantguarda per a imatge d'òrgans amb cinc modalitats: Ressonància Magnètica (RM), imatge híbrida mitjançant fusió de micro-tomografia computarizada (TAC), i imatge nuclear-tomografia per emissió de positrons (PET), així com de RM/PET, ultrasons i òptica (fluorescència i luminescència bidimensional i tridimensional). A més, compta amb un laboratori dedicat a la nanotecnologia i la química orgànica que produïx nanopartícules multifuncionales i un laboratori de radioquímica que proporciona radiotrazadores per a les tècniques d'imatge preclínica disponibles en el centre. La Unitat d'Imatge d'Alt Rendiment és una infraestructura totalment automatitzada que proporciona l'última tecnologia en citometría de flux per a mesurar simultàniament múltiples característiques òptiques de cadascuna de les partícules o cèl·lules presents en una suspensió, així com rastreig d'alt contingut (High Content Screening) per al descobriment de nous fàrmacs i per a aproximacions de genòmica funcional utilitzant llibreries de siRNA.

Unitat de BioImagen en la Universitat Complutense de Madrid (BioImaC)​​​​​​​​​​​​​​

BioImaC es troba situat en el Campus Moncloa de la Universitat Complutense de Madrid. Entre el seu equipament dedicat a la imatge preclínica destaca: Equips d'Imatge per Ressonància Magnètica a tres intensitats de camp, 0,23 Tesles (RM oberta per a grans animals), 1 T (7,6 cm de diàmetre, amb possibilitat d'ús en manera autoservici pels investigadors que ho sol·liciten), i 4,7 T (40 cm de diàmetre de túnel, per a una àmplia versatilitat en l'estudi de diferents animals, i per a espectroscopía in vivo). Equip de micro PET/CT. Així mateix, disposa d'equips de radiologia convencional i fluoroscopia per a grans animals, i equips d'ecografia, tot açò en un entorn d'hospital veterinari. Igualment, BioImaC disposa d'un servici d'espectroscopía de RMN exviu de biòpsies i matrius semi-sòlides a 11,7 T (sonda HR-MAS). A l'anterior se sumisca la disponibilitat d'instal·lacions acreditades per a l'estabulació de petit animals d'experimentació, així com conveni en vigor amb empresa privada per a accés a 18F (ciclotró), i a laboratoris de radioquímica per a la síntesi de radiotrazadores PET, ampliant així la distribució geogràfica quant a disponibilitat en accés obert de radiotrazadores en diferents àrees del territori nacional.​​​​​​​

Unitat d'Imatge Mèdica de l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe (Imaging La Fe)​​​​​​​

​​​​​​​La Unitat d'Imatge Mèdica de l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe, a València, està composta pel Grup d'Investigació Biomèdica en Imatge, GIBI230, i la Plataforma de Radiologia Experimental i Biomarcadors d'Imatge, PREBI. La seua missió és potenciar i desenvolupar l'ús de les tècniques d'imatge i els biomarcadors per a optimitzar l'eficiència diagnòstica i terapèutica de la imatge mèdica a través d'un abordatge multidisciplinari i multimodal, en investigació clínica assistencial i experimentació animal.

icono-contacto

Contacto

Red Distribuida de Imagen Biomédica (ReDIB)

C. Melchor Fernández Almagro 3. 28029 Madrid

Contacto web (redib.net)

Seleccioneu el tipus d’error que voleu informar

  • Si heu detectat que un dels enllaços no porta a cap pàgina...

  • Si heu detectat un error d’URL en un enllaç...

  • Si heu detectat un error en el contingut...

  • Si heu detectat que el contingut no es mostra...

  • Si la informació no us ha estat d’utilitat...