Xarxa de Laboratoris de Ressonància Magnètica Nuclear de Biomolècules (R-LRB)

Red de Laboratorios de Resonancia Magnética Nuclear de Biomoléculas (R-LRB)

La Xarxa de Laboratoris de Ressonància Magnètica Nuclear de Biomolècules (R-LRB) és una ICTS distribuïda a l'àrea de ciències de la salut, dedicada a l'espectroscopía de Ressonància Magnètica Nuclear (RMN). La R-LRB ofereix accés obert coordinat per millorar la competitivitat nacional a l'àrea de la RMN biomolecular, a través d'instrumentació específica i un sòlid know-how dels seus investigadors i tècnics especialistes.

La RMN és la tècnica més versàtil per a l'estudi de les molècules a resolució atòmica, i ofereix capacitats úniques per a la caracterització de les biomolècules. Actualment, la xarxa dona suport a la recerca desenvolupada a les àrees següents: caracterització de proteïnes intrínsecament desordenades, mètodes ràpids de RMN, determinació estructural de proteïnes, pèptids, àcids nucleics i carbohidrats, estudis de dinàmica de biomolècules, metabolómica i caracterització d'interaccions biomoleculars en l'àmbit del disseny de fàrmacs.

La R-LRB està integrada per una xarxa d'espectròmetres d'alt camp, que inclouen tres equips de 800 MHz i tres de 600 MHz, situats en tres laboratoris:

Laboratori de RMN de la Universitat de Barcelona (LRB)

Està localitzat en un espai de 722 m2 a l'edifici modular de el Parc Científic de Barcelona, especialment dissenyat per allotjar espectròmetres de RMN d'alt camp. El LRB ofereix accés competitiu a la seva instrumentació d'alt camp des de l'any 2000. La seva principal àrea d'experiència està centrada en l'estudi de sistemes biomoleculars dinàmics: caracterització de proteïnes intrínsecament desordenades, i disseny de fàrmacs, dirigits a dianes que poden ser tant proteïnes globulars com intrínsecament desordenades.

Laboratori de RMN Manuel Rico (LMR)

Està situat en l'Institut de Química Física Rocasolano del CSIC. Va començar la seva activitat en 1964 quan va adquirir el seu primer espectròmetre de RMN i ha continuat ininterrompudament fins avui. Està dotat d'equipament avançat en el camp de la biologia estructural. El LMR manté una estreta relació amb els grups de recerca del CSIC i d'altres campus pròxims i ofereix la seva experiència per a la implementació d'experiments a usuaris no experts, col·laborant en el disseny d'estratègies o en la interpretació de les dades.

Laboratori de RMN d'Euskadi (LRE)

Està situat al Centre de Recerca Cooperativa en Biociencias - CIC bioGUNE, al Parc Tecnològic de Biscaia. Compta amb un gran nombre de sondes que permeten un ampli rang d'experiments, incloent la interacció entre ligandos de biomolècules, el garbellat de compostos per a la indústria farmacèutica i l'anàlisi de nuclis alternatius tals com a fluorur o seleni. L'equipament està adaptat per treballar en condicions d'alta salinitat. Les instal·lacions s'han millorat recentment amb la creació d'un laboratori dedicat a l'anàlisi metabòlica de mostres biològiques.

icono-contacto

Contacto

Coordinador de la Red de Laboratorios de Resonancia Magnética Nuclear de Biomoléculas (R-LRB)

+34 934 034 466

r-lrb@rmn.ub.edu

Seleccioneu el tipus d’error que voleu informar

  • Si heu detectat que un dels enllaços no porta a cap pàgina...

  • Si heu detectat un error d’URL en un enllaç...

  • Si heu detectat un error en el contingut...

  • Si heu detectat que el contingut no es mostra...

  • Si la informació no us ha estat d’utilitat...