Sistema Español de Ciència, Tecnologia i Innovació

Tal com es defineix en la Llei 14/2011 de la Ciència, la Tecnologia i la Innovació, el Sistema Español de Ciència, Tecnologia i Innovació (SECTI) està integrat pel conjunt d'agents públics i privats de coordinació, de finançament i d'execució i les seves relacions, estructures, mesures i accions per a la promoció, desenvolupament i suport a la política de R+D+I a Espanya.

El SECTI es regeix pels principis de qualitat, coordinació, cooperació, eficàcia, eficiència, competència, transparència, internacionalització, avaluació de resultats, igualtat d'oportunitats i rendició de comptes.

Sistema Universitario Español

El sistema universitario español es una parte fundamental del sistema educativo del país y se caracteriza por su diversidad y la calidad de sus instituciones académicas. Está regulado por la Ley Orgánica 2/2023, de 22 de marzo, del Sistema Universitario. 

Es un sistema dinámico y adaptativo, buscando constantemente mejorar la calidad de la educación y la investigación, así como fomentar la integración y movilidad de los estudiantes dentro del marco del Espacio Europeo de Educación Superior. 

Las universidades españolas juegan un papel crucial en la investigación y la innovación, colaborando frecuentemente con centros de investigación y empresas nacionales e internacionales. 

Governança en polítiques de R+D+I de la UE

Les polítiques i programes de recerca i innovació de la Unió Europea són dissenyades per la Comissió Europea (CE), juntament amb els Estats membres, i assessorats pel Comitè de l'Espai Europeu de Recerca (CEEI).

La UE explica a més amb el Fòrum Estratègic Europeu en Infraestructures de Recerca (ESFRI) per al desenvolupament de les polítiques de recerca.