Laboratori Nacional de Fusió (LNF)

Laboratorio Nacional de Fusión (LNF)

El Laboratori Nacional de Fusió és un departament del CIEMAT, on va iniciar les seves activitats en 1998. La recerca realitzada en el laboratori es divideix en dos grans grups:

  • l'estudi dels plasmes confinats a altes temperatures, i
  • la recerca i desenvolupament de tecnologies i materials necessaris per construir i operar els reactors de fusió del futur.

La principal instal·lació d'aquest laboratori és el TJ-II, un dispositiu de confinament magnètic de tipus stellarator. Aquest reactor de fusió té forma toroidal, amb un radi menor de 0,2 m, un radi major d'1,5 m i un camp magnètic d'1 Tesla. Per la seva grandària, és un stellarator mitjà.

En el seu interior s'aconsegueixen altíssimes temperatures mitjançant l'aplicació de 800 kW de radiofreqüència (53 GHz) i 1,6 MW d'injecció d'hidrogen neutre accelerat a 49 keV.

Compta amb 92 finestres d'accés que permeten instal·lar els sistemes de mesura dels diferents experiments que es realitzen.

A més, el laboratori compta amb instrumentació per a la modificació per radiació de materials i instal·lacions per a la caracterització de les propietats químiques, físiques i mecàniques de materials amb vista al seu ús en els processos de fusió nuclear.

icono-contacto

Contacto

Laboratorio Nacional de Fusión (LNF)

CIEMAT, Edif. 66. Avda. Complutense, 40. 28040 Madrid

+34 913 466 159

isabel.garcia-cortes@ciemat.es

http://www.fusion.ciemat.es

Seleccioneu el tipus d’error que voleu informar

  • Si heu detectat que un dels enllaços no porta a cap pàgina...

  • Si heu detectat un error d’URL en un enllaç...

  • Si heu detectat un error en el contingut...

  • Si heu detectat que el contingut no es mostra...

  • Si la informació no us ha estat d’utilitat...