Aquesta ICTS distribuïda es compon de dues infraestructures: el Centre Nacional d'Acceleradors (CNA) i el Centre de Microanálisis de Materials (CMAM).
Centre Nacional d'Acceleradors (CNA)
El Centre Nacional d'Acceleradors és un centre mixt de la Universitat de Sevilla, la Junta d'Andalusia i el CSIC. Se situa en un edifici propi al Parc Tecnològic de la Illa de la Cartoixa, a Sevilla.
El CNA compta amb quatre acceleradors:
- Un accelerador tipus Tandem van de Graaf de 3 MV, que permet aplicar una gran varietat de tècniques d'anàlisis, i està equipat amb una línia de producció de neutrons (línia Hispans) única a nivell nacional.
- Un accelerador tipus Tandem Cockcroft-Waltron (Tandetron) de 1MV, per a espectrometria de masses (determinació de radionucleidos d'alta semivida presents en concentracions traces en mostres de divers tipus). Té aplicació en l'estudi de processos mediambientals, arqueologia i paleoantropología.
- Un accelerador espectròmetre de masses tipus Micadas, desenvolupat en exclusivitat per a la determinació i mesura de C-14. Té un servei de datació per C-14 associat i s'utilitza addicionalment en diversos estudis forenses.
- Un ciclotró, que proporciona protons de 18 MeV, utilitzat per a la producció de radiofármacos i recerques en física i medicina nuclear.
A més, el CNA compta amb altres equipaments destacables:
- Un escàner PET/CT para grans animals i humans que, al costat del ciclotró, permet realitzar estudis de radiofármacos de vida molt curta que no es podrien realitzar d'una altra manera.
- Un irradiador de 60 Co, de gran versatilitat, capaç de realitzar assajos d'irradiació amb fotons, en camps tan diferents com la tecnologia aeroespacial, la metrologia de radiacions ionitzants o la irradiació de muestreas biològiques per a recerca.
Centre de Microanálisis de Materials (CMAM)
El Centre de Micro-Anàlisi de Materials (CMAM) és un centre de recerca pertanyent a la Universitat Autònoma de Madrid (UAM) la principal eina de la qual experimental és un accelerador d'ions electrostàtics amb una tensió terminal màxima de 5 MV, dedicat a l'anàlisi i modificació de materials. L'accelerador s'explota a través d'un conjunt de línies de feix, complementades amb diverses eines científiques auxiliars i espais de suport de laboratori.
El CMAM és el resultat d'un projecte inicial finançat a través del programa FEDER i dirigit originalment pel Prof. Fernando Agulló López, assistit per un Comitè Assessor format per destacats membres de la comunitat científica, cultural i acadèmica espanyola.
El CMAM opera el seu accelerador (construït per l'empresa HVEE) amb sis línies de feix, les quals estan disponibles per als usuaris per a anàlisis i modificació de materials:
- Línia Standard Multipropósito (STD).
- Línia Microhaz Extern (EuB).
- Línia de Temps de Vol (ERDA-TOF).
- Línia de Física Nuclear (NUC).
- Línia d'Implantació (IMP) i Làser Fentosegundo.
- Línia de Microhaz Intern (IuB).