Medalles al Mèrit en la Investigació i en l'Educació Universitària

La Medalla al Mèrit en la Investigació i en l'Educació Universitària es va crear a efectes honorífics per a distingir a les persones i entitats que han destacat, de manera eminent, en el desenvolupament i foment de l'educació universitària i de la investigació científica i tècnica. D'esta manera, es convertixen en creditors d'un reconeixement públic que servix de justa recompensa i que estimula a altres persones i entitats a seguir el seu exemple.

Els condecorats amb esta distinció són:

 • María José Alonso (juliol 2020). Catedràtica de Farmàcia i Tecnologia Farmacèutica en la Universitat de Santiago de Compostel·la (USC), on ha liderat des de 1992 un grup d'investigació pioner a Espanya en l'àmbit de la nanomedicina i en els sistemes d'alliberament de fàrmacs i bovines, ha rebut la Medalla al Mèrit en la Investigació i en l'Educació Universitària en la categoria de plata.
 • Luis Enjuanes (juliol 2020). Professor d'Investigació i cap del laboratori de coronavirus del Centre Nacional de Biotecnologia (CNB) del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), ha rebut la condecoració en la categoria de plata.
 • Mariano Esteban (juliol 2020). Professor d'Investigació vinculat Ad Honorem del Centre Nacional de Biotecnologia (CNB) del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i líder del grup de Poxvirus i Vacunes del CNB, ha sigut condecorat en la categoria de plata.
 • María Dolores Cabezudo Ibáñez (març 2019). Premiada en la categoria d'or, és una investigadora destacada en el camp de la química, catedràtica de Tecnologia dels Aliments de la Universitat de Castella - La Manxa (UCLM) fins a la seua jubilació, i professora d'investigació del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) en excedència.
 • Emilio Lledó Íñigo (març 2019). Catedràtic d'Història de la Filosofia, ensenyament que va impartir a Alemanya i Espanya i autor entre altres obres de Filosofia i llenguatge (1971) i Llenguatge i història (1978), ha sigut condecorat amb la medalla en la categoria d'or.
 • María Vallet Regí (març 2019). Catedràtica de Química Inorgànica i directora del departament de Química Inorgànica i Bioinorgánica de la Facultat de Farmàcia de la Universitat Complutense de Madrid, ha sigut premiada en la categoria d'or per les seues contribucions a la Biotecnologia i la Medicina.
 • Santos Juliá Díaz (novembre 2019). En la seua categoria d'or i a títol pòstum, la Medalla al Mèrit en la Investigació i en l'Educació Universitària reconeix el seu rellevant treball universitari realitzat a través del profund estudi de la història d'Espanya.
 • Margarita Salas Falgueras (novembre 2019). Considerada com la precursora de la biologia molecular a Espanya ha rebut a títol pòstum la Medalla al Mèrit en la Investigació i en l'Educació Universitària en la seua categoria d'or.
 • Santiago Grisolía García (novembre 2010). Creador i secretari de la Fundació Valenciana d'Estudis Avançats i màxim impulsor dels actuals Premis Rei Jaume I, ha sigut condecorat amb la medalla en la categoria d'or per la seua dedicació a la investigació en diversos camps de l'àrea de la bioquímica.

Seleccioneu el tipus d’error que voleu informar

 • Si heu detectat que un dels enllaços no porta a cap pàgina...

 • Si heu detectat un error d’URL en un enllaç...

 • Si heu detectat un error en el contingut...

 • Si heu detectat que el contingut no es mostra...

 • Si la informació no us ha estat d’utilitat...