Museu Nacional de Ciència i Tecnologia

El Museu Nacional de Ciència i Tecnologia d'Espanya (MUNCYT) és un museu de titularitat estatal adscrit a la Secretaria General d'Investigació del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats i gestionat per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT). El MUNCYT actua com a referent social i punt d'encontre en matèria científica i tecnològica des de la consideració que cada ciutadà té un paper important que exercir en ciència i tecnologia.

Conserva més de dèsset mil objectes entre instruments científics, aparells tecnològics, vehicles de transport, màquines i ferramentes industrials, que daten del segle XVI fins a l'actualitat. “testimonis únics" de l'evolució de la ciència i la tecnologia amb seu a Madrid i la Corunya. A més, el MUNCYT realitza conferències, activitats lúdic-científiques, tallers didàctics, col·laboracions en la formació del professorat de ciències i publicacions de catàlegs.

Real Jardí Botànic

Centre d'investigació i exhibició que alberga una mostra de cinc mil espècies de plantes vives per a promoure el coneixement, la conservació i el gaudi de les plantes i del seu mitjà natural.

La investigació científica en plantes i fongs té com a objectiu descriure, interpretar i sintetitzar el coneixement sobre la diversitat del món vegetal i donar a conéixer els objectius i resultats dels projectes d'investigació tant als professionals de la ciència com als ciutadans.

L'exhibició de plantes vives i la conservació de plantes seques (l'herbari), és la pràctica experimentada de l'art de la jardineria i la conservació d'un patrimoni històric i cultural únic. Açò convertix al Real Jardí Botànic en un lloc molt atractiu on s'organitzen programes educatius i visites guiades per a xiquets i adults.

Museu Geominero

Conserva importants col·leccions de minerals, roques i fòssils, i compta amb jaciments significats del registre mundial.

Els objectius del Museu Geominero són conservar, investigar i difondre la riquesa i diversitat del patrimoni geològic, paleontològic i mineralógico. Compta amb importants col·leccions de minerals, roques i fòssils procedents de totes les regions espanyoles i d'antics territoris colonials, així com de jaciments significats del registre mundial.

La continuada posada en valor dels seus fons mitjançant la investigació i difusió a través de catàlegs temàtics, ha situat al Museu entre els més importants de la seua naturalesa a Espanya. A la importància científica d'estes col·leccions, cal afegir el seu valor històric, doncs el seu origen es remunta a la creació de la Comissió del Mapa Geològic d'Espanya en 1849.

Museu Nacional de Ciències Naturals

El Museu Nacional de Ciències Naturals és un dels instituts d'investigació científica més importants del país en l'àmbit de les ciències naturals.

Col·leccions científiques, exposicions i activitats educatives que promouen transmetre el coneixement de la diversitat del món natural a la societat. El museu també desenvolupa investigacions científiques capdavanteres en àrees com la paleobiología, la geologia, l'ecologia o el canvi climàtic. Estes col·leccions conserven a més un dels millors arxius històrics existents sobre les ciències naturals.

Les col·leccions del Museu estan activament integrades en les xarxes europees i oferixen als investigadors l'oportunitat d'obtindre dades a gran escala sobre diverses àrees.

Residència d'Estudiants

La Residència d'Estudiants, fundada en 1910, va anar el primer centre cultural d'Espanya i una de les experiències més vives i fructíferes de creació i intercanvi científic i artístic de l'Europa d'entreguerres.

Hui la Residència és, de nou, un dels centres més originals del panorama cultural espanyol.

Propicia un diàleg permanent entre ciències i arts i actua com a centre de recepció de les avantguardes internacionals. Un espai obert al debat, la reflexió crítica i la creació, en la qual s'allotgen cada any prop de tres mil investigadors, artistes i altres professionals.

a Residència d'Estudiants desenvolupa projectes d'investigació seguint dos línies principals: l'estudi i la difusió del seu llegat històric i l'anàlisi de les tendències actuals de pensament.

Casa de la Ciència

La Casa de la Ciència és el centre de divulgació científica del Consell Superior d'Investigacions Científiques a Sevilla. Oferix al públic exposicions sobre vida invertebrada, mol·luscs o visites virtuals a la Reserva Biològica de Doñana.

El Museu compta amb exposicions permanents que aborden alguns dels temes universals de la Ciència, com les grans espècies que poblen els nostres mars o el llarg recorregut de transformacions geològiques que ha patit la Terra, especialment en la província de Sevilla.

Oferix a més una altra instal·lació permanent, el Planetari, que a través d'una variada oferta de projeccions busca acostar el fantàstic món dels cossos celestes a totes les edats. Cada cap de setmana es realitzen demostracions i visites guiades que acosten la ciència a la societat.

Seleccioneu el tipus d’error que voleu informar

  • Si heu detectat que un dels enllaços no porta a cap pàgina...

  • Si heu detectat un error d’URL en un enllaç...

  • Si heu detectat un error en el contingut...

  • Si heu detectat que el contingut no es mostra...

  • Si la informació no us ha estat d’utilitat...