La reforma de la Llei conté una sèrie de mesures per impulsar la cogovernança entre administracions, perquè el talent investigador i innovador pugui desenvolupar-se des de qualsevol racó del país:
- Defineix per primera vegada el Mapa d'Infraestructures Científiques i Tècniques Singulars (ICTS) en el qual podran invertir tant el Govern com la resta de les administracions que participen en la seva titularitat.
- Crea una nova forma de coordinació general de la recerca científica i tècnica: els Planes Complementaris entre l'estat i les comunitats autònomes. Es tracta de vuit programes de recerca en vuit àrees estratègiques que mobilitzaran 445 milions d'euros fins a 2025, dels quals el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats aportarà 285 M €. L'objectiu d'aquests plans complementaris és impulsar la ciència i la innovació com a palanques de transformació en tot el territori espanyol.
- Concreta l'àmbit de competències del Comitè d'Ètica de la Recerca, incloent la integritat científica i la recerca responsable. El Comitè, a més, passa a ser un òrgan col·legiat.