Projectes de la campanya antàrtica 2022-2023

En la 36 campanya d'investigació antàrtica es desenvoluparan 26 projectes científics distribuïts entre les bases antàrtiques espanyoles Juan Carlos I i Gabriel de Castella i el buc d'investigació oceanogràfica Hespérides.

En esta campanya antàrtica participen prop de 230 persones entre comunitat científica i personal tècnic que dona suport als projectes científics i gestiona les bases i el buc. La temàtica dels projectes científics s'agrupa en 3 grans disciplines, Ciències de la Vida (42%), Ciències de la Terra (32%) i Ciències Físiques (26%), si ben majoritàriament són projectes multi i pluridisciplinares i alguns en la frontera del coneixement.

En concret, 13 projectes del Pla Nacional d'Investigació i de Cooperació Internacional de l'Agència Estatal d'Investigació, 4 sèries temporals, 1 projecte d'oportunitat del Ministeri de Defensa i els servicis de vigilància volcànica, responsabilitat de l'Institut Geogràfic Nacional (IGN) i de predicció meteorològica a càrrec de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET). A més, es donarà suport a 8 projectes d'investigació d'altres programes antàrtics (Portugal, Xile, Canadà, Alemanya i Colòmbia). Finalment, dos mitjans de comunicació han sigut seleccionats per a participar en esta campanya.

icono-contacto

Secretaría Técnica del Comité Polar Español

P.º de la Castellana, 162. 28046. Madrid

cpe@ciencia.gob.es

Seleccioneu el tipus d’error que voleu informar

  • Si heu detectat que un dels enllaços no porta a cap pàgina...

  • Si heu detectat un error d’URL en un enllaç...

  • Si heu detectat un error en el contingut...

  • Si heu detectat que el contingut no es mostra...

  • Si la informació no us ha estat d’utilitat...