
La ICTS NANBIOSIS està organitzada en cinc plataformes: 1) Producció de biomolècules, 2) Producció de biomaterials i nanomateriales, 3) Validació preclínica: caracterització de teixits, biomaterials i de superfícies, 4) Validació preclínica: bioimagen i 5) Còmput d'alt rendiment que integren 27 unitats complementàries i coordinades, situades en diferents centres d'Andalusia, Aragó, Catalunya, Extremadura, Madrid i País Basc.
Característiques principals
NANBIOSIS, a través d'un sistema de finestreta única, proporciona solucions integrades a mesura per als desafiaments que troben els investigadors en nanomedicina, diagnòstic mèdic i enginyeria de teixits i dispositius de medicina regenerativa, incloent disseny i producció de bio-/nanomateriales i les seues nanoconjugados, i la caracterització d'estos i de teixits i dispositius mèdics, des d'un punt de vista físic-químic, funcional, toxicológico i biològic fins a la validació preclínica in vivo.
NANBIOSIS oferix solucions en múltiples camps d'aplicació i la seua configuració permet realitzar estudis d'avantguarda multidisciplinàries. Es tracta d'una ICTS distribuïda amb 3 nodes:
Plataforma de Bioingeniería, Biomaterials i Nanomedicina del CIBER-BBN
El Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa (CIBER) és un consorci depenent de l'Institut de Salut Carlos III creat en 2006 i organitzat en onze àrees d'investigació temàtica. L'àrea CIBER-BBN actualment reunix 46 grups d'investigació seleccionats en tot el territori nacional sobre la base de la seua excel·lència científica, amb l'objectiu de realitzar investigació de transferència en Bioingeniería, Biomaterials i Nanomedicina i transferir els resultats a la indústria.
Infraestructura Preclínica i de Desenvolupament de Tecnologies de Mínima Invasió de CCMIJU
El Centre de Cirurgia de Mínima Invasió Jesús Usón (CCMIJU) és un centre públic d'investigació la missió estratègica de la qual se centra a contribuir a l'augment del coneixement i ús de les tecnologies relacionades amb la biomedicina i la cirurgia mínimament invasiva. Està localitzat a Càceres.
Centre Andalús de Nanomedicina i Biotecnologia (BIONAND)
BIONAND és un centre amb caràcter mixt, participat per la Junta d'Andalusia i la Universitat de Màlaga, concebut com a espai per a la investigació d'excel·lència en nanomedicina que permet generar nous sistemes de diagnòstic, prevenció i tractament de malalties a partir de la creació i desenvolupament de dispositius, materials i abordatges a escala nanométrica.