
Situat en el Parc Científic i Tecnològic de Cantàbria (PCTCAN, Santander) i gestionat per la Fundació Institut d'Hidràulica Ambiental.
El Gran Tanc d'Enginyeria Marítima de Cantàbria (GTIM) és una instal·lació en la qual s'integren un conjunt de tancs i canals experimentals amb un sistema de simulació per ordinador que permet reproduir les condicions de vent, onatge i corrents de qualsevol part del món. Els seus màxims exponents són un gran tanc d'aigües profundes (40 x 33 x 4,5 metros) i el canal de tsunamis (CocoTsu). La seua activitat se centra fonamentalment en l'estudi de problemes relacionats amb la dinàmica de la costa i els seus sistemes naturals, les infraestructures de protecció, els ports, les plataformes de mar endins, les energies renovables marines i qualsevol tecnologia específica d'aplicació en l'àmbit marí.
Infraestructura singular, per les seues dimensions i singularitats, el GTIM ha sigut catalogada pel Govern d'Espanya com una "Infraestructura Científica i Tècnica Singular" i és un dels quatre tancs majors i de millors prestacions d'Europa, situat entre els quinze primers del món.