Projectes de la campanya antàrtica 2021-2022

Aquesta edició de la campanya de recerca antàrtica suposa el desenvolupament de 35 anys ininterromputs de projectes de recerca científica en el continent gelat.

Més de 26 projectes científics espanyols i altres activitats de col·laboració internacional estan prevists en aquesta campanya, una de les més ambicioses dels últims anys en reunir a prop de 300 participants entre personal científic, tècnic, dotació i tripulació; i que abasten disciplines tan diverses com la dinàmica de glaceres, geomorfología, sísmica, volcanología, biometeorización de roques, geodèsia, aerosols o l'ecologia de pingüins.

En concret, a bord del buc Sarment de Gamboa es va a desenvolupar un projecte de geofísica marina; mentre que en el BIO Hespérides, que s'incorporarà a la campanya el 18 de gener, es desenvoluparà un projecte en geologia marina i un altre sobre contaminants químics atmosfèrics. Tant a les bases com en els bucs es comptarà amb el suport de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) per a la predicció meteorològica i de l'Institut Geogràfic Nacional per a la vigilància volcànica.

Dins dels 26 projectes previstos s'inclouen quatre sèries històriques de recerca en l'Antàrtida que porten recollint dades a les bases des de fa més de 25 anys i que proporcionen dades a xarxes internacionals, per exemple, de sòls congelats i moviments sísmics.

Les bases espanyoles també donaran suport logístic al desenvolupament d'una desena de projectes internacionals amb països com Canadà, Itàlia, Regne Unit, Portugal, Colòmbia i Bulgària. Dos dels projectes espanyols treballaran també a la base Artigas (Uruguai) i King Sejong (Corea del Sud).

icono-contacto

Secretaría Técnica del Comité Polar Español

P.º de la Castellana, 162. 28046. Madrid

cpe@ciencia.gob.es

Seleccioneu el tipus d’error que voleu informar

  • Si heu detectat que un dels enllaços no porta a cap pàgina...

  • Si heu detectat un error d’URL en un enllaç...

  • Si heu detectat un error en el contingut...

  • Si heu detectat que el contingut no es mostra...

  • Si la informació no us ha estat d’utilitat...