
Les instal·lacions incloses en aquesta infraestructura estan localitzades en el CNIC Carlos III de Madrid i estan en funcionament al complet des de 2010.
Estan organitzades en tres plataformes: Imatge Molecular i Funcional, Imatge Avançada i Imatge d'Alt Rendiment. La Unitat d'Imatge Molecular i Funcional dona serveis de microscòpia òptica i de fluorescència i desenvolupa noves aplicacions d'imatge que permeten aconseguir detalls moleculars també en mostres grans com a òrgans i organismes complets. Desenvolupen també aplicacions especials tals com a imatges d'àrees grans, seguiment de cèl·lules, reconeixement de formes, imatges multicolors i colocalización en 3D i 4D.
La Unitat d'Imatge Avançada ofereix tecnologies d'avantguarda per a imatge d'òrgans amb cinc modalitats: Ressonància Magnètica (RM), imatge híbrida mitjançant fusió de micro-tomografia computarizada (TAC), i imatge nuclear-tomografia per emissió de positrons (PET), així com de RM/PET, ultrasons i òptica (fluorescència i luminescència bi- i tridimensional). A més, compta amb un laboratori dedicat a la nanotecnologia i la química orgànica que produeix nanopartícules multifuncionales i un laboratori de radioquímica que proporciona radiotrazadores per a les tècniques d'imatge preclínica disponibles al centre.
La Unitat d'imatge d'Alt Rendiment és una infraestructura totalment automatitzada que proporciona l'última tecnologia en Citometría de flux per mesurar simultàniament múltiples característiques òptiques de cadascuna de les partícules o cèl·lules presents en una suspensió, així com rastreig d'alt contingut (High Content Screening ) per al descobriment de nous fàrmacs i per a aproximacions de genòmica funcional utilitzant llibreries de siRNA.