Agroalimentación

imagen Agroalimentación

Este programa s'orienta a la transformació del sector agroalimentari en un escenari més verd, sostenible, saludable i digital superant la bretxa entre els descobriments científics, el desenvolupament de tecnologia i la seua implementació. En particular, les parts manifesten la seua voluntat d'identificar, si escau, com a àmbits de col·laboració futura per al desenvolupament del programa, les següents línies d'actuació (LA):

 • LA-1: Impulsar sistemes de producció primària sostenibles, basats en la naturalesa i l'entorn, adaptats al canvi climàtic.
 • LA-2: Desenvolupar sistemes d'elaboració d'aliments innovadors i sostenibles, que cobrisquen les necessitats dels consumidors i de la societat en el marc d'una alimentació més nutritiva i saludable i amb un menor impacte mediambiental, assegurant la seguretat alimentària i, alhora, creant oportunitats per a nous negocis.
 • LA-3: Proveir d'intel·ligència, eficiència, i per tant sostenibilitat, a cadascuna de les etapes i actors de la cadena agroalimentària, incloent les entitats de R+D+I, per mitjà de l'ús i desenvolupament de tecnologies d'avantguarda.
 • LA-4: Reduir les pèrdues, les emissions i els residus generats pel sector, generant oportunitats d'aprofitament i processos win-win en la seua gestió i augmentant la circularidad del sector.
 • LA-5: Transferir el coneixement i les solucions generades, facilitar la prova i escalat de les mateixes, aconseguir arribar als innovadors i als early adopters, així com obtindre informació del mercat i les seues necessitats per a orientar i millorar la investigació i les solucions generades.
 • LA-6: Millorar la capacitat científica i innovadora dels equips d'investigació en l'àrea de l'agroalimentación per a mantindre i reforçar la seua posició de lideratge i avantguarda en el context nacional i internacional.
 • LA-7: Donar a conéixer al sector agroalimentari i a la societat els avanços cientificotècnics generats en les línies d'actuació del programa, fomentant l'adopció d'innovació, optimitzant així l'impacte científic, tecnològic, social i econòmic del programa.

El programa es va posar en marxa inicialment amb la col·laboració de les Comunitats Autònomes de La Rioja, Regió de Múrcia, Comunitat Valenciana, Aragó i Comunitat Foral de Navarra mitjançant la subscripció d'un conveni marque amb el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.

Posteriorment, després de l'Acord del Consell de Política Científica, Tecnològica i d'Innovació de 22 de juny de 2022, s'han incorporat les Comunitats Autònomes d'Extremadura i el Principat d'As.

Plan Complementario de Agroalimentación

icono-contacto

Secretaría General de Investigación

P.º de la Castellana 162. 28046 Madrid

planescomplementarios@ciencia.gob.es

Subdirección General de Fondos Europeos para la Investigación y la Innovación

P.º de la Castellana 162. 28046 Madrid

916 038 190

fondoseuropeos@ciencia.gob.es

Seleccioneu el tipus d’error que voleu informar

 • Si heu detectat que un dels enllaços no porta a cap pàgina...

 • Si heu detectat un error d’URL en un enllaç...

 • Si heu detectat un error en el contingut...

 • Si heu detectat que el contingut no es mostra...

 • Si la informació no us ha estat d’utilitat...